A weboldal karbantartás alatt van!

Hitelminősítés 

Ügyfélfogadás:

Az SPB Befektetési Zrt. irodájában

1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8. (Gerbeaud Irodaház)

(+36) 1 483 26 41      (+36) 20 359 51 59

info@globalmorning.com

Visszahívás kérése

BEFEKTETÉSI INFORMÁCIÓK:

Befektetési fogalmak

Befektetések kockázata

Számlanyitáshoz szükséges személyes dokumentumok

Befektetések Minősítése

Jogi Nyilatkozat

Főoldal

A HITELMINŐSÍTÉS


A befektetések minősítése, avagy a Hitelminősítés

A befektetések hitelkockázatának becslését független piaci szereplők, az úgynevezett hitelminősítők végzik. A befektetők a hitelminősítők értékelését az értékpapírok kibocsátói hitelkockázatának felmérése érdekében, mint egy iránytűt használják.
A hitelminősítők értékelésüket egy kódrendszer által teszik közzé.

Minősítésük egy értékelési skálán helyezkedik el:
A kibocsátókat „befektetési kategóriának” tartják a „AAA” és a „BBB-” közötti besorolás esetén (Moody’s esetén „Aaa”és „Baa3” között). A „BBB-”-nál rosszabbakat spekulatív befektetésnek, más szóval „bóvli” befektetésnek tartják.

Meghatározó hitelminősítők
Moody's (Moody's Corporation) - New York, London
S&P (Standard and Poor's) - New York, London
Fitch (Fitch Ratings) - New York, London
JCR (Japan Credit Rating Agency, Ltd.) - Tokyo

A hitelminősítők kódrendszere
 

Hitelminősítők kódrendszerének magyarázata

AAA: A legjobb minősítés. Rendkívül erős teljesítőképességet jelent a pénzügyi kötelezettségek teljesítésének a szempontjából.
AA: A pénzügyi kötelezettségek teljesítésének a szempontjából a nagyon erős kategóriába tartozik.
A: A körülmények és a gazdasági feltételek kedvezőtlen változásaira érzékenyebb besorolás, azonban a pénzügyi kötelezettségek teljesítésének képessége még mindig erős.
BBB: A pénzügyi kötelezettségekkel kapcsolatos teljesítési képességét a kedvezőtlen gazdasági feltételek, vagy a változó körülmények nagyobb valószínűséggel gyengíthetik.
BB: Már olyan mértékben van kitéve a kedvezőtlen gazdasági, pénzügyi vagy üzleti feltételeknek, amelyek ahhoz vezethetnek, hogy az állam, vagy a vállalat már nem tudja teljesíteni pénzügyi kötelezettségeit.
B: Az állam, vagy a vállalat teljesítőképességét a kedvezőtlen gazdasági, pénzügyi, vagy üzleti feltételek valószínűleg hátrányosan érintik.
CCC: Az adott időpontban konkrétan fennáll az a kockázat, hogy az állam, vagy a vállalat nem tud fizetni. Kedvező gazdasági, politikai, pénzügyi és üzleti feltételek szükségesek ahhoz, hogy pénzügyi kötelezettségeinek eleget tudjon tenni.
CC: Kifejezetten nagy a kockázata annak, hogy az adós nem teljesíti a pénzügyi kötelezettségeit.
C: Ennél a kategóriánál csődbejelentési kérelmet nyújtottak be, vagy hasonló intézkedést tettek, de a szóban forgó kötelezettségek fizetése folytatódik.
D: A legrosszabb minősítés. A pénzügyi kötelezettség teljesítésének elmulasztását jelenti. Ezt a kategóriát első sorban akkor használják, ha ténylegesen nem kerül teljesítésre a fizetési kötelezettség.

Államkötvények Vállalati kötvények Befektetési alapok Részvények

Befektetési Termékek

Befektetési Szolgáltatás

BEFEKTETÉSI FOLYAMAT

Hogy pénzének gyarapodása természetes legyen

Magyar államkötvény? Hazai-, vagy nemzetközi vállalati kötvények? Befektetési Alapok, esetleg Nemzetközi Részvények? Általunk lehetősége nyílik a befektetési termékek széleskörű-, globális eléréséhez.

PRIVATE-, ÉS PERSONAL BANKING szolgáltatások

Ön meghatározza befektetésére vonatkozó igényeit, mi kínáljuk a megoldásokat. Érjen el exkluzív befektetéseket első osztályú kiszolgálással! Már 5 millió Ft megtakarítástól...

A sikeres befektetés
5 feltételét nálunk eléri

A pénz egyik legfontosabb feladata, hogy gyarapodjon. Befektetőként mi a legfontosabb az Ön számára? Biztonság? Hozam? Likviditás? A Global Morning által mindezt akár egyszerre elérheti!

Tovább Tovább Tovább