A weboldal karbantartás alatt van!

befektetési kockázatok

Ügyfélfogadás:

Az SPB Befektetési Zrt. irodájában

1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8. (Gerbeaud Irodaház)

(+36) 1 483 26 41      (+36) 20 359 51 59

info@globalmorning.com

Visszahívás kérése

BEFEKTETÉSI INFORMÁCIÓK:

Befektetési fogalmak

Befektetések kockázata

Számlanyitáshoz szükséges személyes dokumentumok

Befektetések Minősítése

Jogi Nyilatkozat

Főoldal Informácók Befektetések Kockázata - Global Morning

A BEFEKTETÉSEK KOCKÁZATA

A befektetések különböző kockázatokat rejthetnek magukban. Ezért a befektetés kiválasztásánál az alábbi kockázatokat érdemes figyelembe venni:

DEVIZAKOCKÁZAT

Ha a befektetés eltérő devizanemben van elhelyezve ahhoz képest, amelyben a befektető a vagyonát értékelni kívánja. Ebben az esetben a befektetőnek számolnia kell annak a kockázatával, hogy a devizaárfolyam mozgások a befektetés vagy a termék értékét befolyásolhatják.

HITELKOCKÁZAT

Annak a kockázata, hogy az értékpapír kibocsátója nem teljesíti kötelezettségeit, azaz ha nem képes vagy nem hajlandó a kötelezettségeit (pl.: kamatfizetés, osztalékfizetés, tőke visszafizetés) teljesíteni vagy nem a teljes értékük erejéig teljesíti. Ezt kibocsátói kockázatnak is nevezik.

INFLÁCIÓS KOCKÁZAT

Az infláció egy befektetés vagy termék értékét úgy befolyásolja, hogy annak hatása nagyobb az adott befektetés tekintetében, mint a készpénz esetén. Az olyan értékpapíroknak nincs inflációs kockázata, amelynek hozamfizetése az infláció alakulásához van rögzítve.

KAMATKOCKÁZAT

A kamatkockázat a piaci kamatszint változásából eredő kockázat. Ebben az esetben a kamatváltozások egy befektetés vagy egy termék értékét befolyásolják. Egy fix kamatozású értékpapír értéke nő, ha a piaci kamatszintre vonatkozó várakozások csökkenek, ugyanakkor a fix kamatozású papírok értéke csökken, ha a kamatszint nő.

LIKVIDITÁSI KOCKÁZAT

Annak a kockázata, hogy egy tetszőleges időpontban mennyire könnyű egy értékpapírral kereskedni, tehát mennyire nehéz egy pozíciót kedvező feltételekkel zárni (vagy nyitni) az aktuális piaci áron.

KÜLSŐ TÉNYEZŐKHÖZ KAPCSOLÓDÓ KOCKÁZAT

Egy befektetés vagy termék értékét olyan külső tényezők befolyásolják, mint például az adó rendszer, vagy a piaci szereplőkre vonatkozó szabályozások, stb.

MŰKÖDÉSI KOCKÁZAT

Működési kockázat származhat a kibocsátó kifizetéseinek kapcsán emberi mulasztásból, technikai problémákból, illetve csalásból.

TERMÉK EGYEDI KOCKÁZATA

Mekkora nemfizetési kockázatot képvisel az adott pénzügyi termék a kibocsátó kötelezettségein belül. Vagyis milyen sorrendben fizetik ki a kibocsátóval szemben fennálló követeléseket. Például egy vállalat kötvényei kisebb hitelkockázatot jelentenek, mint a részvényei, mert a részvényesek csak a kötvényeseket követően kerülnek kifizetésre a felszámolási vagyonból.

ÚJRA-BEFEKTETÉSI KOCKÁZAT

Akkor jelentkezik, ha a pénz a lejáratkor, vagy a felhalmozott kamat (hozamot) újra befektetésre kerül. A kockázat abban rejlik, hogy még nem tudni, milyen hozamon lehet majd befektetni a felszabaduló pénzt.

Befektetési Termékek

Befektetési Szolgáltatás

BEFEKTETÉSI FOLYAMAT

Hogy pénzének gyarapodása természetes legyen

Magyar államkötvény? Hazai-, vagy nemzetközi vállalati kötvények? Befektetési Alapok, esetleg Nemzetközi Részvények? Általunk lehetősége nyílik a befektetési termékek széleskörű-, globális eléréséhez.

PRIVATE-, ÉS PERSONAL BANKING szolgáltatások

Ön meghatározza befektetésére vonatkozó igényeit, mi kínáljuk a megoldásokat. Érjen el exkluzív befektetéseket első osztályú kiszolgálással! Már 5 millió Ft megtakarítástól...

A sikeres befektetés
5 feltételét nálunk eléri

A pénz egyik legfontosabb feladata, hogy gyarapodjon. Befektetőként mi a legfontosabb az Ön számára? Biztonság? Hozam? Likviditás? A Global Morning által mindezt akár egyszerre elérheti!

Tovább Tovább Tovább